Aarhus Festuge sprint, 2. september 2021

Aarhus Festuge sprint 2021 – sprintorientering i byen for alle

Startliste

Resultatliste

Splittider

Aarhus 1900 Orientering indbyder hermed til sprintorientering under Aarhus Festuge. Til arrangementet indbydes både rutinerede orienteringsløbere samt motionister, der prøver orientering i byen for første gang.

Orientering i byen – kaldet sprint – adskiller sig primært fra almindeligt orienteringsløb i skov ved at foregå i by eller park. Ruterne er relativt korte (mellem 2 og 4 km) og indeholder mange poster, der kan være gemt lidt af vejen. Ruterne er tilrettelagt, så der er udfordringer for alle aldre og ambitioner. Der vil være ruter for motionister og hurtigløbere, for unge og ældre og ruterne kan gennemføres i løb eller gang alt efter humør og ambition. Kort sagt, der vil være både morskab, konkurrence og motion for alle.

Det er 7. gang løbet afholdes i forbindelse med festugen og hver gang har stævnepladsen (startstedet) ligget et nyt sted i Midtbyen. I 2019 foregik løbet i Langenæsparken, og i år vil løbet foregå i Botanisk Have.

Det er muligt at parkere på P-pladsen ved krydset Fuglebakkevej/Møllevangs Alle (450 m til stævnepladsen) og på Poppelpladsen midt i Botanisk Have (400 m). Der kan også være enkelte pladser på Adventskirkens P-plads. Derudover henvises til kantstensparkering. Bemærk at parkering indenfor Ringgaden generelt koster penge, mens parkering udenfor Ringgaden er gratis. Følg dog skiltning.

Der er fri start mellem kl. 17:00 og 18:00 torsdag d. 2. september 2021.

Prisen for at deltage er 80 kr for voksne og 50 kr for børn/unge under 21 år. Dertil kommer eventuel brikleje på 15 kr.

Medlemmer af orienteringsklubber skal tilmelde sig på O-service . Andre, der ønsker at prøve at løbe et by-orienteringsløb, kan møde op på dagen mellem 16:30 og 18:00 og få vejledning, inden de kommer ud at løbe.

Billeder fra Festuge Sprinten i 2017.

Stævneleder: Frank Dabelstein frank@dabelstein.dk Tlf: 24206674